GATES Corporation
Denver, SAD
GATES Corporation je vodeći svetski proizvođač pogonskog remenja sa delom tržišta od preko 40%.
Od osnivanja 1911. su lider u proizvodnji, razvoju i tehničkim inovacijama na području pogonskog remenja. Prednost u odnosu na ostale konkurente je ostvarena zahvaljujući stalnim ulaganjima u razvoj i tehnologiju, što je glavni preduslov za izrazito široku prisutnost kod OE ugradnje, i ponude identičnog remenja u aftermarket segmentu.
Takođe je važno naglasiti da se celokupni program remenja proizvodi u Evropi.
Nivo kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje je zagarantovana ISO i BER sertifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002
http://www.gates.com/

DAYCO EUROPE Srl
Torino, Italija
DAYCO je drugi svetski proizvođač pogonskog remenja sa više od 20% udela u tržištu.
Pre više od 100 godina DAYCO je postavio cilj predvideti i zadovoljiti potrebu kupaca za visoko tehnološkim, kvalitetnim proizvodima koje razvija uz usku saradnju s proizvođačima automobila.
Danas su prisutni u prvoj ugradnji kod više od 30 proizvođača premium segmenta automobila
Nivo kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje je zagarantovan ISO i BER sertifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002
http://www.dayco.com/

SKF EUROTRADE AB
Goeteborg, Švedska
SKF je najveći i najpouzdaniji svetski proizvodač ležajeva od svojeg osnutka 1907. godine.
Kombinacijom praktičnog iskustva na preko četrdeset industrijskih područja, kao ležajima i ležajnim jedinicama, brtvama, mehatronici, servisnim uslugama i sustavima za podmazivanje, SKF je sposoban za neprekidan razvoj novih tehnologija i njihovu primenu u stvaranju novih proizvoda.
SKF je Ferrarijev službeni tehnički partner od 1947. godine – najdulje partnerstvo ikad
Razina kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje je garantirana ISO i BER certifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 1400/2002
http://www.skf.com/

BOSCH
Bosch grupa je vodeći svetski dobavljač tehnologije i usluga. Zapošljava oko 401.300 zaposlenih širom sveta (podaci na dan 31. decembra 2021. godine). Prema preliminarnim podacima u 2021. godini, kompanija je imala promet veći od 78,8 milijardi evra. Aktivnosti grupe su podeljene u četiri poslovne oblasti: Rešenja za mobilnost, Industrijska tehnologija, Roba široke potrošnje i Tehnologija energetike i građevinarstva. Sa više od 400 lokacija širom sveta, Bosch grupa je ugljično neutralna od prvog kvartala 2020. Kao jedan od vodećih ISP-ova, Bosch nudi inovativna rešenja za pametne kuće, industriju 4.0 i srodnu mobilnost. Bosch teži viziji mobilnosti koja je održiva, sigurna i uzbudljiva. Primenjuje svoju stručnost u senzorskoj tehnologiji, softveru i uslugama, kao i sopstveni oblak za Internet stvari, kako bi svojim korisnicima iz jednog izvora obezbedio povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch grupe je da olakša povezan život sa proizvodima i rešenjima koji ili sadrže veštačku inteligenciju (AI) ili su razvijeni ili proizvedeni sa njom. Sa inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama, Bosch poboljšava kvalitet života širom sveta. Ukratko, Bosch proizvodi “Tehnologiju za život”.

SWAG
Wuppertal, Nemačka
SWAG je dio Bilstein grupacije isto kao i BLUE PRINT, te FEBI.
Više od 60 godina na tržištu.
Uz konstantan rast, asortiman trenutno uključuje više od 24.500 zamenskih auto delova za sve renomirane evropske i azijske marke vozila.
Izuzetno velika širina asortimana kao što su delovi ovesa, frikcija, filteri, ležajevi kotača, delovi razvoda paljenja, elektrika i elektroniku….
Svi proizvodi su vrhunske kvalitete i zadovoljavaju svim europskim i međunarodnim standardima za aftermarket (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)
http://www.swag.de

CONTITECH
Hanover, Njemačka
Contitech je ogranak Continental grupe. Specijalista je za tehnologije gume i plastike. Sa svojim tehnološkim dostignućima, Contitech je partner najveće svetske automobilske i drugih industrija.
Pun naziv ove kompanije, najpoznatije po proizvodnji guma je Continental AG, a poznata je i pod skraćenim nazivom Conti. Reč je o nemačkoj kompaniji sa sedištem u Hanoveru, a osim guma proizvodi i druge delove za vozila, pre svega kočione sisteme, komponente šasije itd. Kompanija je osnovana daleke 1871. godine kao proizvođač guma široke upotrebe, a kasnije se profilisala kao proizvođač guma za vozila. Danas je to četvrta najveća kompanija za proizvodnju automobilskih guma na svetu i vodeći proizvođač i dobavljač zupčastih, kanalnih i klinastih kaiševa u Evropi.
https://www.continental-industry.com/en/

INA
Herzogenaurach, Njemačka
Kao deo Schaeffler grupe, zajedno sa LUK-om, FAG-om i RUVILLE-om, INA je ključni dobavljač delova motora, transmisije i prenosa vodećim svetskim proizvođačima vozila. Zbog inovativne snage, visokih standarda kvaliteta i opsežnog proizvodnog programa, INA proizvodi su prisutni u prvim instalacijama vodećih proizvođača vozila. INA brend je poznat širom sveta kao kompanija koja razvija i proizvodi kotrljajuće ležajeve, klizne ležajeve, linearne vođice za mašinstvo i delove motora za automobilsku industriju. INA blisko sarađuje sa svojim kupcima kao inženjerski partner počevši od početnih faza razvoja. Tako svakodnevno razvijaju prilagođena rešenja, što znači da se godišnje lansira 1000 novih proizvoda. Schaeffler grupa je mnogo uložila u istraživanje i razvoj, nedavno u nove centre u Nemačkoj, Aziji i Severnoj Americi.
https://www.schaeffler.com/

SNR
Kao trenutno jedan od najvećih i najvažnijih dobavljača u industriji auto delova za originalne proizvođače, kao što su VAG grupa, Renault – Nissan ili Ford, NTN-SNR koristi rezultate svojih istraživačkih centara za stalno usavršavanje i razvoj u proizvodnji delovi za distribuciju ili vreme motora.
U NTN-SNR, postavljeni prag kvaliteta je uvek izuzetno visok jer se u razvoju i proizvodnji koriste isti standardi svih sastavnih elemenata distribucije kao u originalu.