TRW
Livonia, Michigan, SAD
TRW je vodeće premijum rešenje za kočnice, vešanje i upravljanje. Sa više od 100 godina iskustva kao dobavljač delova proizvođačima originalne opreme pišu standarde za sigurnost i kvalitet.

https://www.trwaftermarket.com/en/

Textar
Textar je premijum brend grupacije TMD Friction i najveći je evropski proizvođač prisutan u prvoj ugradnji te u svojoj tradiciji staroj preko 100 godina pruža kompletan asortiman delova frikcije za putnička, dostavna i teretna vozila. U svetu automobilizma se nameće kao tehnološki lider i inovator na tom području. Preko 1.500 kataloških brojeva kočionih pločica, preko 1.600 kočionih diskova i preko 400 kočionih obloga su dokaz da Textar nudi jedan od najširih asortimana u auto-industriji.
TMD Friction grupa dnevno proizvede 1.000.000 delova frikcije na 13 proizvodnih mesta u 8 zemalja. U prvoj ugradnji Textar oprema najpoznatije svetske proizvođače vozila od kojih se izdvajaju BMW, Mercedes, VW, Audi, Opel, PSA i mnoge druge.
http://textar.com/

Bremsi

Bremsi je brand italijanske kompanije Frenauto koja proizvodi delove kočionog sistema za sve modele putničkih i dostavnih vozila te u svom asortimanu nudi kočione diskove, bubnjeve, pločice i obloge s ciljem da krajnjem korisniku pruži najbolji proizvod uzimajući u obzir sigurnost, trajnost i prihvatljivu cenu.

Bremsi delovi kočionog sistema su proizvedeni u skladu s ISO/TS i R90 standardima uz korišćenje najinovativnijih tehnologija i najboljih sirovina, što je garancija odličnog kvaliteta. U svom širokom asortimanu Bremsi nudi preko 4.200 različitih artikala i ta se ponuda konstantno širi i nadopunjava kako bi u potpunosti zadovoljila potrebe svojih kupaca.

www.bremsi.eu

CAR

Car je jedan od najpoznatijih brendova koji u svom asortimanu proizvodi i nudi italijanski proizvođač Nuova Tecnodelta.
Nuova Tecnodelta S.p.a. je vodeći evropski proizvođač za proizvodnju hidrauličnih komponenti za kočnice i kvačila te homokinetičkih zglobova s godišnjom proizvodnjom od 6,5 miliona komada. Najstarija je fabrika u Italiji za segment hidraulike za drumska vozila. Od 1989. godine je član OMR Group, globalnog market lidera koji isporučuje delove za prvu ugradnju za neke od najvećih svetskih proizvođača automobila.

http://www.nuovatecnodelta.it/

BOSCH
Bosch grupa je vodeći svetski dobavljač tehnologije i usluga. Zapošljava oko 401.300 zaposlenih širom sveta (podaci na dan 31. decembra 2021. godine). Prema preliminarnim podacima u 2021. godini, kompanija je imala promet veći od 78,8 milijardi evra. Aktivnosti grupe su podeljene u četiri poslovne oblasti: Rešenja za mobilnost, Industrijska tehnologija, Roba široke potrošnje i Tehnologija energetike i građevinarstva. Sa više od 400 lokacija širom sveta, Bosch grupa je ugljično neutralna od prvog kvartala 2020. Kao jedan od vodećih ISP-ova, Bosch nudi inovativna rešenja za pametne kuće, industriju 4.0 i srodnu mobilnost. Bosch teži viziji mobilnosti koja je održiva, sigurna i uzbudljiva. Primenjuje svoju stručnost u senzorskoj tehnologiji, softveru i uslugama, kao i sopstveni oblak za Internet stvari, kako bi svojim korisnicima iz jednog izvora obezbedio povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch grupe je da olakša povezan život sa proizvodima i rešenjima koji ili sadrže veštačku inteligenciju (AI) ili su razvijeni ili proizvedeni sa njom. Sa inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama, Bosch poboljšava kvalitet života širom sveta. Ukratko, Bosch proizvodi “Tehnologiju za život”.

FTE
Ovaj je premijum brend, zahvaljujući visokokvalitetnom materijalu, kompletnom asortimanu i širokoj ponudi, postao broj 1. u hidraulici kao i globalni OEM market lider. FTE asortiman čini hidraulika spojki i kočnica, te frikcioni delovi kočionog sistema kao premijum segment… Nivo kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje je garantovana ISO sertifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 14001/2004.
www.fte-automotive.com

VALEO
Valeo je nezavisna industrijska grupa u potpunosti usmerena na projektovanje, proizvodnju i prodaju komponenti, integrisane sisteme i module za automobile i kamione. Valeo je vodeći proizvođač automobilske opreme, te isporučuje svim većim globalnim  proizvođačima automobila. Organizacija zapošljava 72.000 zaposlenih u 29 zemalja širom sveta. Ima preko 80 godina iskustva u automobilskoj branši i vodeći je proizvođač svetlosne opreme, spojki, senzora i ostalog proizvodnog asortimana.

Blue Print
Počevši rad u 1983. kao deo Mazda Cars doo, Auto moto distributor Ltd je otišao na promet od € 80m + posao sa više od 250 zaposlenih širom sveta i posvetio se istraživanjima, razvoju i prodaji Blue Print delova, alata i usluga za vozila. Sa gotovo tri decenije iskustva, Blue Print je postao poznat po širokom asortimanu kvalitetnih proizvoda za japanska i korejska vozila u automobilskoj industriji. U julu 2008., u asortimanu delova za evropsko tržište uvode se i delovi za američka vozila omogućujući da Blue Print ima ‘kompletnu ponudu za azijska i američka vozila’. U januaru 2011. Blue Print postaje deo “Bilstein grupe”. Blue Print raspon uključuje preko 26.500 delova, koji pokrivaju više od 160 grupa proizvoda.

SWAG
Wuppertal, Nemačka
SWAG je deo Bilstein grupacije isto kao i BLUE PRINT i FEBI.
Više od 60 godina je na tržištu.
Uz konstantni rast, asortiman trenutno uključuje više od 24.500 zamenskih auto delova za sve renomirane evropske i azijske marke vozila.
Ima izuzetno veliku širinu asortimana kao što su delovi vešanja, frikcije, filteri, ležajevi točkova, delovi razvoda paljenja, elektrika i elektronika….
Svi proizvodi su vrhunskog kvaliteta i zadovoljavaju sve evropske i međunarodne standarde za aftermarket (ISO/TS 16949, ISO 14001, ISO 9001: 2008, BER 14001/2004)
http://www.swag.de

ATE
ATE je vodeći nemački proizvođač kočionih sistema i komponenti. Kompanija je osnovana 1906. godine i dobila je ime po svom osnivaču Alfredu Tevesu i vrlo brzo je stekla priznanje za proizvodnju visokokvalitetnih delova kočionog sistema. Uvek fokusirani na razvoj i tehničke inovacije, oni su proizvođači prvog evropskog hidraulički upravljanog kočionog sistema. Kvalitet njihovih proizvoda je prepoznat od strane mnogih proizvođača automobila pa se delovi kočionog sistema ATE mogu naći u prvoj montaži velikog broja novih automobila. Od prvog hidrauličnog kočionog sistema do najnovijeg ABS sistema visoke tehnologije, od ATE možete očekivati samo najviši nivo kvaliteta i pouzdanosti. Iz tog razloga, delovi kočionog sistema ATE su pravi izbor za vaše vozilo, jer ćete uvek dobiti proizvod originalnog kvaliteta.

BENDIX
Malo je brendova koji se mogu pohvaliti skoro vekovnim iskustvom, a BENDIX je jedan od njih. Od 1924. godine, BENDIX je zadržao reputaciju pouzdanosti i visokokvalitetnih performansi kočenja, a sada je podignut na drugi nivo. Pod okriljem TMD Friction, jednog od vodećih proizvođača delova kočionog sistema, garantuje širok asortiman, kvalitet, izvrsnost i inovacije koje svi očekujete i zaslužujete. Svi proizvodi su precizno dizajnirani i rigorozno testirani kako bi se osigurala maksimalna efikasnost i najviši nivo kvaliteta. Svi proizvodi u kutiji imaju sve što vam je potrebno za ugradnju, čime se štedi vaše dragoceno vreme i novac. Svi BENDIX proizvodi su napravljeni od najkvalitetnijih frikcionih materijala za dodatne performanse i udobnost pri kočenju.