CIAK Starter

Akumulator CIAK Starter osmišljen je u Hrvatskoj, proizveden u Nemačkoj i stvoren da traje, te je kroz godine postao sinonim odnosa cene i kvaliteta. Nezavisno da li se radi o automobilima, kamionima, autobusima, brodovima ili motociklima, svaki peti prodati akumulator u Hrvatskoj je CIAK Starter.

http://www.ciak-starter.hr/

VARTA

VARTA je deo ekskluzivnog portfolija trgovačke marke Johnson Controls. I to s dobrim razlogom: VARTA predstavlja najviši kvalitet, inovativnu tehnologije i dugogodišnje iskustvo. Sa širokim asortimanom proizvoda VARTA nudi pravi akumulator za svako vozilo. Osim toga, VARTA je vodeća svetska marka u proizvodnji akumulatora, čiji se proizvodi ističu kvalitetom, upotrebom savremene tehnologije te održivim odnosom prema resursima.

http://varta.com/

BOSCH

Bosch grupa je vodeći svetski dobavljač tehnologije i usluga. Zapošljava oko 401.300 zaposlenih širom sveta (podaci na dan 31. decembra 2021. godine). Prema preliminarnim podacima u 2021. godini, kompanija je imala promet veći od 78,8 milijardi evra. Aktivnosti grupe su podeljene u četiri poslovne oblasti: Rešenja za mobilnost, Industrijska tehnologija, Roba široke potrošnje i Tehnologija energetike i građevinarstva. Sa više od 400 lokacija širom sveta, Bosch grupa je ugljično neutralna od prvog kvartala 2020. Kao jedan od vodećih ISP-ova, Bosch nudi inovativna rešenja za pametne kuće, industriju 4.0 i srodnu mobilnost. Bosch teži viziji mobilnosti koja je održiva, sigurna i uzbudljiva. Primenjuje svoju stručnost u senzorskoj tehnologiji, softveru i uslugama, kao i sopstveni oblak za Internet stvari, kako bi svojim korisnicima iz jednog izvora obezbedio povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch grupe je da olakša povezan život sa proizvodima i rešenjima koji ili sadrže veštačku inteligenciju (AI) ili su razvijeni ili proizvedeni sa njom. Sa inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama, Bosch poboljšava kvalitet života širom sveta. Ukratko, Bosch proizvodi “Tehnologiju za život”.

 

https://www.boschautoparts.com/en/

VALEO

Valeo je nezavisna industrijska grupacija u potpunosti usmerena na projektovanje, proizvodnju i prodaju komponenti, integrisane sastave i module za automobile i kamione.

Valeo je vodeći proizvođač automobilske opreme, te snabdeva sve veće globalne proizvođače automobila. Organizacija ima 72.000 zaposlenih u 29 zemalja širom svijeta. Preko 80 godina iskustva u automobilskoj branši, takođe vodeći proizvođač svetlosne opreme, kvačila, senzora i ostalog proizvodnog asortimana.

https://www.valeo.com/

OSRAM

OSRAM sa sedištem u Münchenu, svetski je lider u segmentu auto rasvete sa najširim programom inovativnih proizvoda, te vodeća svetska visokotehnološka fotonička firma sa istorijom dužom od 110 godina. Prvenstveno usredsređeni na tehnologije zasnovane na poluvodičima, naši se proizvodi koriste u raznovrsnim aplikacijama, od virtualne stvarnosti do autonomne vožnje, od pametnih telefona do umreženih i inteligentnih rasvetnih rešenja u zgradama i gradovima.

Naš identitet oblikuje duga tradicija inovacija u području rasvetne tehnike. Bilo da je reč o laserskom svetlu za automobile, povećanoj sigurnosti zahvaljujući prepoznavanju svetla ili inteligentno povezanoj rasveti, mi oblikujemo budućnost svim vrstama rešenja na područjima vidljive i nevidljive svetlosti. OSRAM koristi beskonačne mogućnosti svetlosti za poboljšanje kvaliteta života pojedinaca i zajednica. OSRAM-ove inovacije omogući će ljudima širom svieta ne samo da vide bolje, već i da komuniciraju, putuju, rade i žive bolje.

www.osram.com

NGK

Davne 1936. osnovan je NGK Spark Plug Co.,Ltd. u Japanu kao firma za proizvodnju specijalne tehnike keramičkih i alata za sečenje. Razvojem firme, a i tržišta, došlo je do širenja firme. NGK Co. Ltd grupa firmi ima sedište u Nagoyi, Japan, a trenutno ima 36 filijala širom sveta.

Izvan domovine Japana, NGK ima jedanaest fabrika, četiri razvojna centra i više od 20 prodajnih mesta kojima se osigurava da proizvodi stignu do klijenata brzo i pouzdano. Ukupno, oko 12.000 zaposlenika iz grupacije ( 2009. godine) ostvarilo je promet od 2,98 milijarde dolara. Najveći sektor, onaj automobilskih delova, ostvario je 1,9 milijardi dolara. Danas skoro nema proizvođača automobila u čijoj prvoj ugradnji se ne nalazi NGK.

https://www.ngk.de/home/

MI3
Robna marka MI3 predstavlja široku liniju proizvoda dodatnog asortimana za automobile. Mi3 se razvija uspešno već 12 godina, te asortiman prilagođava potrebama tržišta. Asortiman čine metlice brisača, auto sijalice, auto presvlake, auto tepisi, sedišta, navlake za volan, lanci za sneg, strugači, krpe i sunđeri za čišćenje, sjaj za stakla, punjači akumulatora, radne lampe, start kablovi, zatezači tereta, svećice, kompresori, usisavači, cerade. MI3 spada u sektor best buy proizvoda s obzirom na odličan odnos cene i kvaliteta te širok asortiman i brzu isporuku.

Hella

Hella je svetski prisutna nezavisna firma u porodičnom vlasništvu s preko 30.000 zaposlenika na 100 lokacija u više od 35 država sveta. Hella razvija i proizvodi rasvetu i elektronske komponente i sastave za automobilsku industriju, a takođe je jedna od najvećih svetskih trgovačkih organizacija za automobilske delove, pribor i dijagnostiku u Evropi. S više od 5.800 ljudi koji rade na istraživanju i razvoju Hella je jedan od najvažnijih inovatora na tržištu. Hella Group je jedan od 50 najvećih dobavljača u automobilskoj industriji u svetu te jedna od 100 najvećih nemačkih proizvodnih firmi.

http://www.hella.com/

AS

SAS-PL Sp. z o.o., dobavljač elektropokretača i alternatora, u vlasništvu je isključivo poljskih deoničara. Firma je osnovana 1992. godine u Gdanjsku pod nazivom Auto-Starter – Kaszubowska Danuta.

Trenutno zapošljava više od 250 kvalifikovanih stručnjaka i sarađuje s aftermarket distributerima i trgovcima na veliko rezervnih delova i pribora za vozila širom sveta. Dugoročna saradnja i prodaja u više od 60 zemalja u svetu čine firmu vodećom u području nabavke delova i električnih komponenti za vozila. U ponudi je više od 15.000 različitih proizvoda s gotovo 200.000 referentnih brojeva kako bi našim kupcima pružili širok izbor originalnih proizvoda i njihovih zamena po povoljnim cenama. Ponuđeni proizvodi uključuju delove i komponente za lična vozila, kamione, poljoprivredne mašine, brodove, motocikle i za industrijsko tržište.

https://hr.as-pl.com/

FIAMM
Montecchio Maggiore, Italija
FIAMM je multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom baterija i akumulatora za motorna vozila i za industrijsku upotrebu nastala nakon odvajanja od FIAMM Grupe poslovanja automobilskih baterija i industrijskih baterija sa olovno-kiselinskom tehnologijom. Da bi bili bliži potrebama kupaca, FIAMM ima brojne komercijalne i tehničke ogranke (u Italiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Francuskoj, SAD, Španiji, Dubaiju, Japanu, Singapuru, Koreji, Maleziji i Kini da spomenemo samo neke) i široka mreža uvoznika i distributera i posluje sa hiljadu zaposlenih. FIAMM Energi Technologi je učvrstio svoju poziciju lidera u snabdevanju kvalitetnim starter akumulatorima za neke od najprestižnijih svetskih proizvođača, uključujući: Mercedes-Benz, Smart, Nissan, Citroën, DS, Renault, Toyota, Peugeot, Ferrari, FIAT, Jaguar, Volvo, Opel, Maserati, CNH, Piaggio.

PIERBURG

The Motorservice Group is the sales organisation for the global aftermarket activities of KSPG (Kolbenschmidt Pierburg). It is one of the leading suppliers of engine components for the independent aftermarket, including the premium brands KOLBENSCHMIDT, PIERBURG and TRW Engine Components, as well as the BF brand.

Their comprehensive product range allows their customers to obtain engine components from a single stheirce. PIERBURG is one of the leading manufacturers of high-quality emission control, air and fuel supply, and vacuum generation products. Motorservice offers PIERBURG premium-brand automotive parts for a wide range of automotive applications to independent garages and parts distributors and also provides independent garages with a variety of service-oriented support offerings.

https://www.ms-motorservice.com/

BOSNA SUPER

Ovaj brend je delo firme ENKER, firme koja proizvodi više od 100 različitih tipova svećica sa drugačijim veličinama navoja: M 10, M 12, M 14, M 18, sa ravnim i koničnim sedištem i različitim dužinama navoja, u skladu sa ISO standardom za svećice. Svojim dizajnom su prihvaćene u motorima za automobile, motore, kamione i autobuse, traktore, brodove, motorne testere i dr. ENKER takođe proizvodi specijane svećice za vazduhoplovstvo i oklopna vojna vozila. Kapacitet fabrike je 16 miliona komada godišnje.

Pored standardnih svećica, koje su prepoznatljive po svojoj centralnoj elektrodi od nikl-kroma, Enker se razvio tako da sad proizvodi i svećice višeg tehnološkog nivoa, kao što su: svećice sa bakarnom elektrodom, svećice sa više bočnih elektroda (dve, tri, četiri), svećice sa platinskom elektrodom. Enker izvozi svoje proizvode na svih pet svetskih kontinenata.

http://www.enker.ba/