TECNECO FILTRATION je kompanija koja dizajnira, proizvodi i prodaje filtere za vazduh, filtere za ulje, filtere za gorivo i filtere za kabine za automobile, laka komercijalna vozila, poljoprivredna i industrijska vozila, čija je osnovna delatnost Independent Aftermarket (IAM), sektor koji privlači 70 % godišnjeg prometa sa procentom od 55% u Italiji i 45% u izvozu.
Preostalih 30% proizvodnje je namenjeno industrijskom sektoru koji uključuje proizvodnju treće strane za važne industrijske grupe koje rade u originalnoj opremi (OE), u originalnom rezervnom delu (OES), u proizvodnji motora za višestruku primenu, u industrijskoj filtraciji.

TECNECO je danas jedina nezavisna alternativa u svetu automobilske filtracije dostupna za aftermarket sektor širom sveta.

Asortiman proizvoda TECNECO obuhvata radijalne, panelne i industrijske filtere za vazduh, spin-on, ekološke i potapajuće filtere za ulje, metalne, in-line, potapajuće i ekološke filtere za gorivo, filtere kabine od vlakana, kombinovane sa aktivnim ugljem, antibakterijske, filtere za ulje za automatske prenose. Svi proizvodi se izrađuju uz upotrebu usklađenih i specifičnih materijala i uz upotrebu brzih, raznovrsnih i pouzdanih proizvodnih pogona.