LASSA
Lassa gume proizvodi kompanija BRISA Bridgestone Sabanci Tyre Manufacturing and Trading Inc. osnovana 1978. godine koja predstavlja partnerstvo između grupacije Sabanci Holding, vodećeg industrijskog konglomerata u Turskoj i korporacije Bridgestone iz Japana, najvećeg proizvođača guma u svetu. Brisa ima jedno od najvećih proizvodnih postrojenja u Evropi koje se prostire na 361.000 m2 pod jednim krovom i u kome se pored Lassa guma proizvode i Bridgestone gume. S trenutnim kapacitetom proizvodnje od 11 miliona guma, BRISA je najveći proizvođač guma u Turskoj i sedmi najveći proizvođač u Evropi.
Lassa gume prodaju se u preko 60 zemalja u svetu na više od 5.000 prodajnih mesta. Kvaliteta proizvoda i standarda proizvodnje potvrđena je ISO sertifikatima: ISO 9000, ISO/TS 16949 i ISO 14001.
http://lassa.hr/

PIRELLI
Pirelli, italijanski proizvođač guma, jedan je od najvećih svetskih proizvođača guma osnovan još davne 1872. godine. Prva guma za automobil proizvedena je 1900. godine, dok je 1917. puštena u pogon prva fabrika u inostranstvu. Danas Pirelli poseduje 21 fabriku na 5 kontinenata, zapošljava oko 40.000 zaposlenika i prisutan je u 160 zemalja sveta. Pirelli je vodeći proizvođač guma visokih performansi u prvoj ugradnji (OE) i postprodaji. Učestvuje sa preko 50% prve ugradnje na vozilima prestižne i sa 20% prve ugradnje na vozilima prmium klase, kao što su Aston Martin, Bently, Ferrari, Mercedes, BMW, Lamborghini, Maserati, Porsche, Subaru… Takođe nalazi se i na prvim ugradnjama kod najprodavanijih proizvođača automobila: FIAT, VW, Peugeot, Opel, Seat, Škoda.
http://www.pirelli.com/

SAVA
Sava je jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača guma u Srednjoj Evropi koji nudi širok asortiman guma za putnička vozila, SUV, lake kamione i kamione. Koreni firme Sava proširili su se iz male Slovenije širom Evrope i još dalje. Gume Sava proizvode se u raznim fabrikama u Evropi. Međutim, mnoge gume i dalje se proizvode u tvornici Sava u Sloveniji, modernoj proizvodnoj ustanovi specijalizovanoj za proizvodnju letnih i zimskih automobilskih guma visoke izdržljivosti. Fabrika za proizvodnju Sava u Kranju u Sloveniji među najnaprednijim je fabrikama za proizvodnju gume u Evropi. Ova fabrika proizvodi uglavnom zimske gume visoke izdržljivosti za firmu Sava ali i za druge marke firme Goodyear srednje i visoke kategorije koristeći najmoderniju tehnologiju. Godišnja proizvodnja u fabrici Sava u Sloveniji je oko osam miliona guma. Godišnje se gotovo isti broj guma Sava i proda širom sveta. Sava zapošljava više od 1.600 zaposlenika u Evropi.
http://www.sava-tires.com/

TIP TOP
Rema Tip Top je nemačka kompanija sa oko 4.500 zaposlenika koja je specijalizovana za proizvodnju vulkanizerskih materijala i alata. Osnovana je još 1923. godine kao Gruber & Co od strane braće Willy i Otto Gruber.  Sedište kompanije nekada je bilo u Minhenu a od 1990. godine nalazi se u Poingu u Nemačkoj.  Kompanija Tip top u svom asortimanu nudi materijale i alate za vulkanizaciju tj. popravku spoljnih i unutrašnjih guma svih veličina i namena od najmanjih za lična vozila do najvećih damperskih.
http://www.rematiptop.com/